tirsdag, desember 19, 2006

Gulltre!


Eg burde skriva noko vakkert og klokt og poetisk for å matcha motivet, men kjem ikkje på stort. Jobbar kveld no igjen, med frilans- og fastjobbting, og sparer orda til det. Men fint tre, sant?! Det står utanfor Helga Enghs hus og fysikkbygningen på Blindern, i tilfelle nokon har lyst å legga kveldsturen dit for å sjå sjølv.

2 kommentarer:

Anonym sa...

Kan litt samisk folkediktning passe?

"Historien om Stallo og Jiehttanas:

En gang dro Stallo og Jiehttanas for å plukke gullblad fra et gulltre. De hadde bare et øye, og det var det Jiehttanas som hadde. Stallo var blind, for drengen hans hadde en gang helt flytende tinn i øynene hans. Men ettersom Jiehttanas hadde et øye, klarte de seg bra.

En gutt fulgte etter dem, for han ville gjerne vite hvor disse gulltrærne var. Stallo klatret opp i gulltreet og begynte å plukke. Men så ville han gjerne se, og han spurte om å få låne Jiehttanas sitt øye. Joda, det var greitt. Jiehttanas rakte øyet til han. Men gutten var snar og tok imot, for han så det hele.

Jiehttanas trodde at Stallo hadde tatt imot. Men nå ble Stallo utålmodig og bad igjen om å få øyet. Jiehttanas ble irritert, han hadde jo gitt øyet fra seg. Det ble en hard ordveksling, og de ble sintere og sintere og slåss helt til de sprakk begge to.

Gutten plukket med seg så mye gullblad som han klarte og gikk heim. Men senere fant han aldri mer disse gulltrærne. Stalloene og Jiehtanas skjulte trærne for menneskeøynene."

For ordens skyld: En bakgrunn fra barneskoleundervisning kommer til nytte når en minst aner det - selv om jeg måtte google etter hele historien. :)

alliene sa...

Fint tre... Ønsker deg en riktig god jul.