søndag, februar 12, 2006

Borg er bra, innsjo enda betre

Jammen om eg ikkje har vandra inn i eit eventyr igjen! Har teke bussen fra Jodhpur til Udaipur litt lenger soeraust. Jodhpur, home of verdas beste mat, var ein fascinerande by det ogsa, om enn stovete og braakete. Masse blaamala hus i kubistiske klynger nedanfor det gigantiske fortet pa ein fjelltopp, med blodige historier om kongar og konebrenning, krigar, gull og glitter. Tronge markandssmau med krydder og snabeltoflar, saristoff og betelnoeter, kyr og trehjulsdrosjar, i ein komplett kakofoni av lyd og lukt og synsinntrykk. Veldig indisk, rett og slett.

Men Udaipur! Udaipur er utruleg! Saaaa nydeleg! Byen ligg pa 800 meter, rundt fleire innsjoar, med slott og oyar og sjarmerande buktande smau overalt. Hustak med kafear pa, folk som badar og vaskar kleda sine i vatnet, smilande folk kor ein snur seg. Namaste!

Kom i dag ettermiddag, har ete middag medan sola gjekk ned i aasen bak innsjoen, og sa sett ei framsyning med tradisjonell dans og dokketeater i bakhagen pa eit svaert gammalt slott - under stjernehimmelen, sa klart.

Og i morgon skal eg laera a mala(!!) Kunstnaren seier at "alle" faar til a laga miniatyrmaleri, men me faar no sjaa. To timars undervisning til 35 kroner er uansett verdt det, om det ikkje akkurat bur nokon Michelangelo i meg.

1 kommentar:

Anonym sa...

Glemte jo å takke for kort som lå i postakssa mi på fredag, og som jeg leste etter å ha måka snø i en time for å få plass til bilen... Du er virkelig i en annen verden. Dokketeater under stjernehimmel i DE omgivelsene? Wow igjen. Det ser virkelig ut som om du lever i en drøm, en vill en... kos deg masse fortsatt! :)

PS: Nerden i meg fant denne sida http://users.skynet.be/hugocoolens/hindi/hindisent1.html - der kan du boltre deg i setninger på hindi. Og, ikke minst, du kan finne ut hvordan du spør :"er det linser i denne?". Dét er jo alltid nyttig?