torsdag, september 06, 2007

Rødt er det nye svart

Eg har nett drukke ein kopp rooibos-te "with black tea and spice flavour". Er ikkje det litt rart? Som Solo med colasmak, liksom?

Teen - "urtete med kryddersmak" på norsk - var for øvrig grei nok. Han smakar om lag slik India luktar, av ingefær, kardemomme og litt kanel. Eg manglar bare eit lass sukker og ein solid støyt h-melk, så blir det så autentisk som det kan få blitt.

6 kommentarer:

Anonym sa...

I Madrid kom jeg over "Té americain" - amerikansk te. Det var rett og slett en slags te latte - sterk, svart te brygget i varm melk. Forbausende godt! Har laget det et par ganger ved hjelp av latte-skummeren min her hjemme, og det kan anbefales. Sånn hvis du går lei av rooibosh-teen. Eller hvordan den nå staves...

-lin sa...

Hm. Høyres ut som det som i andre delar av verda kallast chai? Kanskje minus kryddersmaken? Indisk chai er nemleg svart te kokt saman med sukker og mjølk og krydder, til han liknar og smakar om lag som latte. - Bare betre, så klart!

Anonym sa...

Det er vel chai-inspirert, definitivt, men uten krydder. Og skal jeg være ærlig, og det skal man jo, så savnet jeg ikke kryddersmaken et sekund! Litt sukker eller suketter oppi var forøvrig heller ikke å forakte.

Drikker hvit te på jobben om dagen. Hørte det var både kreftforebyggende, stressreduserende OG bra for huden (antioksidanter?) - så jeg føler meg roligere, sunnere og yngre for hver slurk.

Anonym sa...

Apropos te - dette ønsker jeg meg til jul: http://www.fullbloomtea.com/

Ingvild sa...

Dette er så sært - nå har jeg hørt intet mindre enn tre personer lovprise rooiboosh i løpet av de siste to dagene. Rødt må være det nye svart - eller noe. Kanskje jeg må kjøpe sånn?

-lin sa...

Det syns eg du skal. Evt kan du bare koma på besøk til oss snart - me kjøpte eit lass rød te då me var innom Sør-Afrika i vår.